Noutati legate de noua gripa denumita si gripa porcina la om.

Capsunile

Căpșunul și plantele înrudite cu el sunt fructe bogate în vitamine și zahăruri. Sunt tonice, gustoase și aromate și au foarte multe proprietăți terapeutice: remineralizează organismul, stimulează imunitatea naturala și funcțiile hepatice, reglează tensiunea, au efect detoxifiant, scad colesterolul și au foarte puține calorii. Căpșunile sunt alcătuite din apă în proporție de 90%, și din zahar 5%  având astfel un efect diuretic și depurativ. Aceasta cantitate mică de zahar se eliberează lent în sânge și nu duce la o creștere semnificativa a glicemiei, căpșunile încadrându-se în categoria alimentelor cu indice glicemic scăzut, din acest motiv, fructele sunt recomandate diabeticilor.

Căpșunile conțin flavonoide, principii bioactive prețioase pentru menținerea elasticității vaselor de sânge, pentru buna funcționare a inimii și a circulației sangvine.

Datorită conținutului de calciu și fosfor, căpșunile sunt benefice pentru prevenirea osteoporozei și anemiei, prin conținutul bogat în vitamine C, B și E, căpșunile ajută la scăderea nivelului colesterolului din sânge și influențează funcționarea sistemului nervos, fiind benefice în astenii și în prevenirea insomniilor, vitamina C și polifenolii din compoziția căpșunilor au un puternic efect antiinflamator si antioxidant. Unul dintre polifenoli este antocianina, pigmentul care conferă fructului culoarea roșie. Datorita polifenolilor, consumul de căpșuni reduce inflamația cronică, fiind benefic persoanelor care suferă de artrită, astm, dar și ateroscleroză.

Acestea sunt conservate sau prelucrate in compoturi, siropuri, gemuri,dulceturi,etc.
Share:

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Blogger templates

Archives

Un produs Blogger.

Categories

Persoane interesate

Labels

Blog Archive

Recent Posts

Unordered List

Theme Support

BTricks

BThemes