Noutati legate de noua gripa denumita si gripa porcina la om.

Laptele de magarita

Laptele de magarita este cunoscut inca din antichitate pentru proprietatile sale uimitoare asupra sanatatii insa, recent a revenit in atentia comunitatii medicale datorita tolerabilitatii sale inalte in randul copiilor alergici la proteina din lapte de vaca precum si a beneficiilor generale asupra sistemului imunitar, atat la bebelusi si copii cat si la adulti.

Ceva mai recent, in traditia romaneasca, laptele de magarita era singurul tratament capabil sa diminueze puternicele convulsii de tuse persistenta, cunoscuta ca si “tusea magareasca”.
Poate multi dintre noi isi amintesc cum, in copilarie, parintii ne-au dat lapte de magarita pentru a ne trece tusea. Insa, acest remediu natural a fost aproape uitat in ultimii 20-30 de ani, gratie aparitiei si raspandirii antibioticelor, dar si scaderii numarului de magari din gospodariile rurale.

Studii recente au aratat ca laptele de magarita contine lizozim, o enzima cu efect antibacterian si antiviral foarte puternic, enzima care este continuta si de laptele matern. Concentratia de lizozim creste foarte mult in laptele matern dupa a doua luna de alaptare, sugerand faptul ca aceasta enzima are un rol important in a intari sistemul imunitar al bebelusului. Datorita acestei enzime, studiile sustin ca laptele de magarita este eficient in ameliorarea simptomelor de tuse persistenta, functionand ca un antibiotic natural.

Laptele de magarita contine cantitati mari de acid linoleic (Omega 6) si linolenic (Omega 3), 9g/100g si respectiv 5.1g/100g, de aproximativ 2 ori mai multi decat laptele de vaca si similar cu laptele matern.

Laptele de magarita contine si de 46 de ori mai multa vitamina C decat cel de vaca si de 4 ori mai mult fier si foarte putine grasimi. Mai mult, laptele de magarita are multa lactoza 7.4g/100g (similar cu cel matern), lactoza ajutand la fixarea calciului in oase. Din acest motiv, el este recomandat si pentru femeile aflate la menopauza.

Laptele de magarita este in proportie de 97% similar cu laptele matern, ca si compozitie, proprietati si beneficii asupra sanatatii.

Asfel, el devine nu numai un tratament natural pentru una dintre cele mai neplacute alergii, dar si un aliment functional esential ce poate inlocui cu succes laptele de vaca sau formulele de lapte praf de crestere in alimentatia bebelusilor si a copiilor. Nu in ultimul rand, este foarte recomandat persoanelor cu sistem imunitar slabit, persoanelor anemice sau sportivilor.
Share:

0 comments:

Trimiteți un comentariu

Blogger templates

Archives

Un produs Blogger.

Categories

Persoane interesate

Labels

Blog Archive

Recent Posts

Unordered List

Theme Support

BTricks

BThemes